Život Vernona Subutexe 3


Virginie Despentes

i Připravujeme

Houellebecq v sukních! Nebo v křiváku? Závěrečná část provokativního románu z francouzského undergroundu.

Vernon Subutex je bezďák s krásnýma očima, padesátník odepsaný dobou, jejímuž tempu ani nechce stačit. Z toho chlapa ale sálá neznámá energie vonící přátelstvím, která k němu stahuje celou bandu frustrovaných vrstevníků ohýbaných tlakem práce, rodiny, politiky, společenských očekávání. Tahle parta jednou opustí proklatou Paříž a založí kočovnou komunitu oddávající se hudbě a tanci, které léčí bolavou duši. Pramínek naděje, oáza míru a respektu...

Dá se ale uniknout? Dělat, že se nás to všechno netýká, špína velkoměsta, chudoba venkova, zvůle mocných, poselství osamělých střelců?

Život Vernona Subutexe 3 je závěrečná část románu Virginie Despentes, napsaného v době pařížských atentátů a tragédií, které dnes už ani nám bohužel neznějí tak cize.

Číst více
449 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 312
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 06.05.2024
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,499 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 3
Původní název Vernon Subutex 3
Původní jazyk francouzština
Překladatel Petra Zikmundová
EAN 9788074076442
Věk od 18
Edice Na vlně
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Virginie Despentes Virginie Despentes

Virginie Despentes


Virginie Despentes je současná francouzská spisovatelka a režisérka. Živila se jako uklízečka, prodavačka, novinářka, ale i jako prostitutka. Od roku 1993 píše knihy, za které sbírá literární ocenění. V češtině vyšel její román Dítě apokalypsy (2012). Ve své tvorbě zužitkovává vlastní zkušenosti z drsného života na okraji, určeného chudobou či genderovou rolí i fenomény, jako jsou drogy a dostupnost pornografie. Jakožto nová literární senzace bývá přirovnávána ke svému krajanovi Michelu Houellebecqovi.

Zobrazit profil autora