Oskar a růžová paní, Noemovo dítě, Pan Ibrahim a květy Koránu


Eric-Emmanuel Schmitt

Soubor tří příběhů na téma světových náboženství (křesťanství, judaismu, islámu) se stal prvním Schmittovým bestsellerem a patří do stále se rozmnožujícího Cyklu o Neviditelném (pokud člověk nemá lásku, stává se neviditelným), který k letošnímu roku čítá už osm románů, jejichž ústředním tématem je duchovno, víra a kontrast mezi náboženstvími.

V příběhu Oskar a růžová paní, který se u nás proslavil díky několika divadelním adaptacím, vedou Oskar a jeho ošetřovatelka kouzelný dialog o hodnotách lidského života.

V části Pan Ibrahim a květy Koránu se ujímá osiřelého židovského dítěte Arab z krámku na rohu a podnikne s ním cestu do své země, aby mu ukázal „květy Koránu“. V Noemově dítěti je hrdinou příběhu katolický kněz otec Pemza, který ukrývá židovské děti za války. Zatímco jeho oblíbenec Josef musí chodit s ostatními na mši do kostela, otec Pemza se učí hebrejsky a sbírá předměty patřící do dědictví národa, který stál před vyhlazením.

Číst více
290 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 256
Datum vydání 25.03.2019
Formát 140x207 mm
Jazyk čeština
Původní název Monsieur Ibrahim et les Fleurs du Coran, Oscar et la Dame Rose, L´Enfant de Noe
EAN 9788074074448
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Autor knihy

Eric-Emmanuel Schmitt Eric-Emmanuel Schmitt

Eric-Emmanuel Schmitt


Éric-Emmanuel Schmitt je v Belgii žijící dramaturg, spisovatel, režisér a herec. Narodil se boxerovi a běžkyni, po studiích filosofie začal kariéru jako učitel, brzy se však oddal psaní. Za svá díla sklidil nekončící řadu ocenění i křeslo v Goncourtově Akademii. V Garamondu vyšly jeho povídky Oskar a růžová paní, Noemovo dítě a Pan Ibrahim a květy koránu a román Evangelium podle Piláta.

Zobrazit profil autora